(Foto) Franţa: Învierea Domnului marcată la Lyon, 5 mai 2013

Comunităţile ortodoxe din Lyon au marcat Sfintele sărbători de Paşti cu o bucurie deosebită şi cu multă lumină în biserica Sfântului Charles de Lyon (place de Serin, 18 rue André Bonin, 69004 Lyon 4ème). Pe lângă această biserică se află şi paraclisul nostru Acoperământului Maicii Domnului.

Sfânta Liturghie Pascală a fost săvârşită de ieromonahul Iosif Pavlinciuc, împreună cu părintele Quentin de Castelbajaque, părintele Sio şi protodiaconul Martin. La slujbă s-a rugat părintele Mihail de Casltelbajaque şi călugărul Bartolomei de la mănăstirea Vatoped din Muntele Athos. Horul a fost condus de către Alexei Vasilenco.

Slujba a început la ora 23.00 cu Mezonoptica, după cara a avut loc procesiunea prin paraclisul Acoperământul Maicii Domnului. Ajungând la intrarea centrală, a început Utrenia Pascală, care a continuat cu Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie.

Mulţi enoriaşi de diferite naţionalităţi,  în special ruşi şi georgieni, au participat la Sfânta Liturghie, dintre care s-au împărtăşit cu Sfintele şi de viaţă dătătoare Taine în jur de 300 de persoane. 

Slujba s-a făcut în mai multe limbi: slavă, franceză, română, engleză, greacă, spaniolă.

La sfârşitul Liturghiei au fost sfinţite bucatele de Paşti, fiecare enoriaş a primit câte un ou roşu şi au împărtăşit împreună agapa frăţească.

Toţi au rămas până dimineaţa să sărbătoreacă Sfintele sărbători de Paşti, împreună cu clericii şi coriştii care îl lăudau pe Înviatul Hristos cu cântări şi psalmi duhovnicesti.

 

Mai multe fotografii de la acest eveniment găsiţi în galeria foto.

În ascest context, anunţăm că sâmbăta din 11 mai, comunitatea noastră demenagează de la biserica Sf. Charles la o nouă biserică a Sf. Iosif din al 6 arondisment al or. Lyon, care e situată la adresa:

Angle rue Masséna et rue Sully
CURE : 133 rue Sully
69006, Lyon 6ème

Comentarii

Articole similare