(Foto) Italia: Învierea Domnului serbată la bisericile din regiunea Marche, 2013

Sfintele sărbători de Paşti au fost marcate cu multă căldură şi bucurie de comunităţile ortodoxe din regiunea Marche a Italiei.
Enoriaşii noştri au avut posibilitatea să se împărtăşească cu Sfintele şi de Viaţă Dătătoare Taine ale lui Hristos, să sfinţească bucatele pascale şi să înalţe cântări duhovniceşti, slăvindu-l pe Hristos şi Învierea Lui.

Sâmbătă, 4 mai 2013, părintele Veacelav Tucan a săvârşit Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie de Paşti în biserica din or. Loreto, pentru comunitatea ortodoxă din provincia Ancona. La slujbă a fost prezent şi Consulul Onorific al Federaţiei Ruse din Ancona Armando Ginesi, însoţit de coordonatorul Secretariatului Renato Barchiesi şi de șeful Cancelariei consulare Daria Karelina.

Tot pe 4 mai 2013, părintele Veacelav Tucan a săvârşit Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în biserica din or. San Benedetto del Tronto, după care a urmat sfinţirea bucatelor de Paşti.

În după-amiaza aceleeaşi zile a avut loc sfinţirea bucatelor pascale la biserica din or. Ascoli Piceno.

 

Sfânta sărbătoare a Învierii Domnului nostru Iisus Hristos a avut loc pe 5 mai 2013 la Pesaro, începând cu ora 23:00 cu Mezonoptica, Utrenia Pascală, după care a fost săvârşită Sfânta și Dumnezeiască Liturghie.

Comentarii

Articole similare