La Moscova a fost inaugurat Centrul pentru adaptarea migranţilor “Cuv. Paisie Velicikovski”

În incinta Universităţii Sociale de Stat din Rusia a avut loc ceremonia festivă de inaugurare a Centrului  pentru adaptarea migranţilor “Cuv. Paisie Velicikovski” de pe lângă Departamentul pentru Relaţii Externe al Bisericii Ortodoxe din Moldova.

La eveniment a participat Înalt Prea Sfinţitul Mitropolit Vladimir, preşedintele Centrului, Prot. Ghenadie Ţurcanu, rectorul-fondator al Universităţii Sociale de Stat din Rusia, V. Jukov, reprezentantul Serviciului Federal pentru Migraţiune al Federaţiei Ruse, T. Bajan, etc.

Centrul creat în luna mai a acestui an cu binecuvântarea  Patriarhului Kiril şi cu aportul Departamentului pentru Relaţii Externe al Bisericii Ortodoxe din Moldova, îşi propune să acorde suport social cetăţenilor Republicii Moldova aflaţi la muncă în Federaţia Rusă, a căror număr este de aproximativde 450 de mii oameni.

Centrul oferă ajutor în domeniul angajării legale în câmpul muncii, servicii medicale la preţuri sociale, ceea ce constitue 50% din preţurile pentru procedurile similare în alte instituţii medico-sanitare din Moscova. De rând cu acestea oferă cazare într-un hotel cu capacitatea de până la o mie de oameni. În cazul unor probleme majore ale beneficiarilor serviciilor centrului sunt prevăzute şi ajutoare financiare.

mitropolia.md

 

Comentarii

Articole similare