PS Nestor a liturghisit pentru prima oară la biserica din Montgeron, duminică, 26 iunie

Duminica din 26 iunie a fost deosebită pentru biserica Sfinţilor Cuvioşi Serghie şi Gherman de Valaam şi a Sf. Cuv. Serafim de Sarov din Montgeron, păstorită de ieromonahul Nicodim Pavlinciuc, datorită faptului că, pentru prima dată (în calitate de episcop), Sfânta Liturghie a fost săvârşită de PS Nestor, episcopul Corsunului, .

Sfânta Liturghie s-a început la ora 10.00.

În cuvântul său de felicitare PS Nestor a accentuat importanţa activităţii pastorale a părintelui Nicodim şi a tuturor celor care se ostenesc la înfrumuseţarea sfintei biserici din Montgeron. La rândul său, părintele Nicodim i-a povestit PS Nestor despre evolutia lucrurilor în comunitate, i-a mulţumit  pentru grija părintească pe care o are faţă de enoriaşii de aici, i-a cerut sfintele rugăciuni şi binecuvântări arhipăstoreşti, urîndu-i „Mulţi şi fericiţi ani”. Corul, condus de Irina Fanina, ca răspuns la aceasta urare a cântat „Mulţi ani trăiască” în limbile slavona şi română.

După slujbă corul de copii al bisericii a prezentat un concert special de cântări şi poezii bisericeşti. La sfârşit toţi cei prezenţi la slujbă au gustat din bucatele pregatite de enoriaşii bisericii.

Bucuria sărbătorii va rămâne de neuitat în inimile celor care au luat parte la rugăciunile comune.

Fotografii la galeria foto.

Comentarii

Articole similare