Moaștele Sfântului Spiridon al Trimitundei sunt aduse la biserica Sfântului Arhanghel Mihail din Cannes

Cu binecuvântarea Mitropolitului Ilarion, primul ierarh al Bisericii Ortodoxe Ruse în afara Frontierelor, găzduirea moaștelor Sfântului Spiridon al Trimitundei la Biserica Sfântului Arhanghel Mihail din Cannes va avea loc în perioada 16 – 19 septembrie 2011.

Preotul Mikhail Boikov, clerul, starostele, fraternitatea și toți enoriașii bisericii Sfântului Arhanghel Mihail din Cannes își exprimă recunoștința Consiliului de Tutelă a cărui președinte este V. A. Șevciuk și tuturor celor care au contribuit la aducerea Sfintelor Relicve, pentru ajutorul generos și grija pe care o poartă bisericii noastre.

Domnul să ne binecuvânteze cu rugăciunile Sfântului Spiridon.

Sfântul Spiridon a trăit în Cipru la sfârșitul secolului III – începutul secolului IV. În timpul împăratului Constantin cel Mare, a fost ales episcop al orașului cipriot Trimitunda. În a. 325, în timpul primului Consiliu ecumenic, când se discuta despre natura divină, Sfântul Spiridon a săvârșit un miracol, reușind să dea o imagine convingătoare Sfintei Treimi. El a strâns în mâna sa dreaptă o cărămidă. Din aceasta s-a scurs apă, s-a înălțat o flacără, el rămânând în mână cu lutul. Pe icoane Sf. Spiridon e reprezentat cu o cărămidă în mână. În Rusia, înainte de revoluție, el era venerat asemeni Sfântului Nicolae.


Relicvele sfântului au fost conservate în totalitate

Moaștele aflate la temperatura corpului uman, se păstrează intacte. Mâna dreaptă este separată de restul corpului. Savanții din lumea întreagă au încercat să înțeleagă fenomen conservării relicvelor Sfântului Spiridon, dar nu au găsit nicio explicație, admițând până la urmă faptul că este vorba de un miracol. Încălțămintea sfântului se uzează în mod regulat. Se spune că el se deplasează și continuă să-i ajute pe cei care suferă sau sunt la nevoie. Prin urmare, încălțămintea este schimbată des, perechile vechi fiind date bisericilor.

Sfântul Spiridon al Trimitundei în viața sa terestră cât și după moarte îi ajută pe mulți, vindecă bolnavi, alungă tristețea, rezolvând probleme legate de domiciliu, dificultăți financiare și situațiile juridice complicate și acordă protecția sa în muncă. Ajutorul Sfântului Spiridon este cunoscut în lumea întreagă, de către toți creștinii care venerează memoria sa cu credință.

Orarul aflării Mâinii Sfântului Spiridon în perioada 16 – 19 septembrie la biserica Sfântului Arhanghel Mihail din Cannes

Vineri, 16.09.2011

13.00 Sosirea Mâinii cu avionul din Corfu (Grêce) în aeroportul din Nice
14.00 Ajungerea la biserica Sfântului Arhanghel Mihail din Cannes
14.30 Moleben la biserica Sfântului Arhanghel Mihail din Cannes
15.00 Briefing (scrută conferință de presă) pe teritoriul bisericii Sfântului Arhanghel Mihail din Cannes
15.30 Venerare și închinare la mâna sfântului de către enoriași
18.30 Vecernia. Slujba Sfântului Spiridon al Trimitundei la biserica Sfântului Arhanghel Mihail din Cannes

Sâmbătă 17.09.2011

9.30 Sfânta Liturghie la biserica Sfântului Arhanghel Mihail din Cannes
11.00 Venerare și închinare la Mâna sfântului de către enoriași
19.00 Vecernia la biserica Sfântului Arhanghel Mihail din Cannes

Duminică 18.09.2011

10.00 Sfânta Liturghie la biserica Sfântului Arhanghel Mihail din Cannes
13.00 Prânz festiv (cu invitație)
16.00 Venerare și închinare la Mâna sfântului de către enoriași
18.00 Acatistul Sfântului Spiridon al Trimitundei la biserica Sfântului Arhanghel Mihail din Cannes

Luni 19.09.2011

10.00 Moleben cântat la Mâna sfântului la biserica Sfântului Arhanghel Mihail din Cannes, apoi scoaterea moaștelor în direcția spre aeroportul din Nice.

Programul în rusă AICI.

Comentarii

Articole similare