Pelerinaj la Amiens, desfăşurat cu ocazia sărbătorii Tăierii Capului Sfântului Ioan Botezătorul

În data de 11 septembrie, cu ocazia sărbătorii Tăierii Capului Sfântului Ioan Botezătorul, zi de post pentru ortodocşi, un grup de pelerini a vizitat oraşele Amiens şi Saintines din nordul Franţa, pentru a se închina relicvelor Sfântului Ioan Botezătorul. 

Acest pelerinaj, organizat de eparhia Corsunului, a reunit creştini ortodocşi din diverse oraşe şi ţări europene: Franţa, Germania, Rusia, Moldova, Ţările Baltice etc.

Plecând de la catedrala Sfinţilor Trei Ierarhi din Paris, pelerinii au ajuns dis-de-dimineaţă la catedrala Maicii Domnului din Amiens, cunoscută cu numele de Notre-Dame d’Amiens, cea mai înaltă catedrală din Franţa (42 m) şi una din cele mai vechi şi renumite catedrale europene, construită în stil gotic, în secolul XIII.

Ei au participat la Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, oficiată de ieromonahul Iosif (Pavlinciuc) şi diaconul Zinovii Gombesa, au avut posibilitate să se Mărturisească, să se Împărtăşească cu sfintele şi de viaţă dătătoarele Taine a lui Hristos, să se roage împreună şi să se închine Capului Sfântului Ioan Botezătorul.

În după-amiaza aceleaşi zile a avut loc Sfinţirea Agheazmei Mici în biseria Sf. Ioan Botezătorul din Saintines, orăşel situat la aproxiamtiv 80 de km de Paris, în nord-estul Franţei, foarte vizitat pentru izvorul său cu ape tămăduitoare încă din perioada Revoluţiei Franceze.

Ulterior, cei prezenţi s-au scufundat în apele izvorului care poartă numele Mareului Prooroc şi Înainte Mergător al Domnului, situat lângă biserică, după care pelirinilor li s-a propus agapa fraţească, pregătită de către gazda – părintele Nicola Kisselhoff, cleric şi la biserica Cuviosului Serafim de Sarov din Paris (Patriarhia de Constantinopol).

Impresionaţi, pelerinii s-au bucurat împreună de o duminică plină de trăiri profunde, în rugăciune şi linişte sufletească.

 

 

Mai multe fotografii găsiţi în galeria foto

Pentru alte pelerinaje organizate de eparhia Corsunului consultaţi regulat rubrica pelerinaje în Franţa.

Comentarii

Articole similare