(Foto) Franța: Comunitatea Sf. Serafim de Sarov din Montgeron și-a marcat ziua hramului

Miercuri, 15 ianuarie 2014, comunitatea Sfântului Serafim de Sarov din Montgeron și-a marcat cu mare fast și bucurie ziua hramului.

Sfânta Liturghie de sărbătoare a fost săvârșită de secretarul eparhiei Corsunului pe problemele diasporei moldovenești ieromonahul Iosif (Pavlinciuc), împreună cu responsabilul bisericii ieromonahul Nicodim (Pavlinciuc), ieromonahul Ioan (Baron), protoiereul Igor Trofim, iereul Nicolae Nikișin și diaconul Gheorghe Șeșko.

După liturghie a fost săvârșit ritualul de slăvire și închinare la parte din moaștele Sf. Serafim de Sarov, apoi a fost adresat mesajul și cântarea La mulți ani Preafericitului Patriarh Kiril, episcopului Nestor al Corsunului, responsabilului bisericii Sf. Serafim, soborului de preoți, corului, enoriașilor și oaspeților sărbătorii.

Părintele Iosif a adresat tuturor celor prezenți un cuvânt de felicitare, în care a atras atenția la cinstirea deosebită a cuviosului părintelui nostru Serafim de Sarov. Apoi responsabilul bisericii p. Nicodim le-a mulțumit tuturor participanților și enoriașilor, accentuând că acesta este primul an, când hramul bisericii nu a fost transferat într-o zi de duminică, ci a fost marcat în ziua sa calendaristică din săptămână.

După Sf. Liturghie toți au fost invitați la agapa frățească pregătită cu străduință de enoriașii bisericii.

Mai multe fotografii găsiți în albumul foto

Comentarii

Articole similare