„Moștenirea Athonită și tradițiile isihasmului în istoria și cultura Ucrainei” a fost tema conferinței desfășurate la Odesa

Aproximativ 50 de oameni de știință din 11 țări au participat la conferința „Moștenirea Athonită și tradițiile isihasmului în istoria și cultura Ucrainei”, care s-a desfășurat în ziua de sâmbătă, 20 iulie, la Odesa. Forumul a fost organizat cu ocazia celei de-a 170 aniversări a nașterii și a celei de-a 25-a aniversări a glorificării Cuviosului Gabriel Athonitul, făcătorul de minuni al Odesei, raportează site-ul afon.org.ua.

Conferința a fost organizată de Mănăstirea Sf. Ilie din Odesa, Institutul Internațional al Patrimoniului Muntelui Athos, Muzeul Creștin din Odesa.
Conferința a avut loc pe teritoriul fostei mănăstiri a Sf. Andrei (Athos).

Sesiunea plenară a început în mod tradițional cu un cuvânt de salut.
La început a fost citit cuvântul de salut a primatului Bisericii Ortodoxe a Ucrainei, ÎPS Părinte Mitropolitul Onufrie. Apoi au urmat discursurile primatului Bisericii Ortodoxe Poloneze, ÎPS Părinte Sava, Mitropolitul Varșoviei și al întregii Polonii, ÎPS Părinte Hilarion, Mitropolitul Americii de Est și New York etc.

La acest eveniment a participat si ieromonahul Iosif (Pavlinciuc), reprezentant al diasporei moldovenești în cadrul Eparhiei de Corsun.

Mai multe detalii și imagini de la conferință puteți găsi pe siteul afon.org.ua

Comentarii

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *