Părintele François Brune a trecut la Domnul

Părintele François Brune, născut la 18 august 1931, a trecut la Domnul în ziua de miercuri, 16 ianuarie 2019. Hirotonit preot în Biserica Catolică și membru al comunității Sfântului Siulpis, el a devenit la sfârșitul vieții sale, în duminica din ajunul Sfintelor sărbători de Paști 2018, preot ortodox.

Teolog, profesor, cercetător, părintele François Brune a fost un mare slujitor al lui Dumnezeu, cunoscut în întreaga lume. El a scris douăzeci de cărți, unele traduse în 7 limbi: „Pentru ca omul să poată deveni Dumnezeu“ „Morții ne vorbesc“ etc.

Viața lui a fost un lung strigăt de dragoste pentru Dumnezeu, a trăit în mare simplitate și umilință. Când făcea referiri la Biserica Ortodoxă, el a păstrat aceeași atitudine, menționând că Biserica Orodoxă întotdeauna transmitea mesajul adevăratei credințe, nealterate. Multe dintre cărțile sale sunt acum traduse în limba rusă.

Funeraliile părintelui François Brune, organizate de ieromonahul Iosif Pavlinciuc, au fost celebrate la Catedrala Ortodoxă a Sfintei Treimi din Paris la 21 ianuarie 2019.

Veșnică pomenire! Mémoire éternelle ! Вечна память !

Comentarii

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *