Prima Liturghie ortodoxă săvârșită în biserica Sf. Felix din Lisabona

Sâmbătă, 30 iunie, episcopul Nestor al Corsunului a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în biserica Sf. Felix din raionul administrativ Chelas al or. Lisabona.

În timpul Liturghiei, împreună cu PS Nestor au slujit iermonahii Iosif și Nicodim (Pavlinciuc) din Paris, responsabilul bisericii ruse a tuturor Sfinților din Lisabona egumenul Arsenii (Sokolov), responsabilul parohiei Sfintei Xenia din Faro protoiereul Ioan Gherbovețchi, responsabilul parohiei Sfântului Andrei din Setubal preotul Oleg Chiaburu, egumenul Panteleimon, diaconul Grigorii, dar și alți clerici ai eparhiei Corsunului, care slujesc în Portugalia.

Episcopul Nestor a sfințit la început biserica și a citit rugăciunile de înnoire a lăcașului sfânt.

La intrarea mică preotul Oleg Chiaburu, responsabilul parohiei Sf. Andrei din Setubal a fost ridica la rangul de protoiereu.

La Sfânta Liturghie s-a rugat și vicarul general al patriarhului Liasbonei, preotul Tito.

După slujbă a avut loc agapa frățească.

Fotografii de la acest eveniment vedeți în galeria foto.

        

Mai multe fotografii AICI.

Comentarii

Articole similare

Un comentariu la „Prima Liturghie ortodoxă săvârșită în biserica Sf. Felix din Lisabona

  1. Frati crestini in Iisus Hristos, mare si frumos dar ne-a dat Dumnezeu crestinilor ortodoxi din Lisabona. Sa nu cadem ispitilor si impresulerilor caci acest dar nu usor a ajuns sa fie a crestinilor moldoveni si celorlanti de o credinta cu noi. Cu ajutorul Bunului Dumnezeu si cu binecuvantarea Preasfintitului Nestor-Episcop al Patriarhiei Ortodoxe ruse din Franta; il asteptam de la Moldova pe Preotul acestui locas. Sa ne rugam fratilor toti impreuna ca Domnul sa fie cu paza si mila asupra lor, petrecand calatoria cu bine ferindu-i de incercari si obstacole, ca voiosi si cu pace sufleteasca sa inceapa Sfanta missiune in tara aceasta, fiind sustinuti necontinit de noi toti. Crestini moldoveni ortodoxi sa ne unim aducand roade bune si de folos Domnului nostru si Maicii Lui Preacuratei Fecioarei Maria si Tuturor Sfintilor ca neincetat sa-I slavim cu multa ravna si dragoste in acest Sfant Locas al MergatoruluiInainte Ioan. Avand noutati de curand mai revenim sa ne auzim de bine. Dumnezeu cu paza asupra tuturor.

Comentariile sunt închise.