Cheile bisericii Sf. Felix din Lisabona au fost transmise comunității ortodoxe a eparhiei Corsunului

Joi, 28 iunie 2012, a avut loc întâlnirea reprezentanților comunității ortodoxe a eparhiei Corsunului: ieromonahii Iosif și Nicodim, părintele Ioan Gherbovețchi cu părintele Tito, vicarul general al patriarhului Lisabonei.

În cadrul acestei întâlniri părintele Tito a transmis comunității ortodoxe a eparhiei Corsunului cheile bisericii Sf. Felix din raionul administrativ Chelas a Lisabonei.

Această biserică a fost transmisă creștinilor ortodocși a capitalei portugheze în folosință nelimitată și necondiționată de către Patriarhia Lisabonei a Bisericii Romano-Catolice.

Astfel, astăzi la dispoziția comunității ortodoxe a Bisericii Ortodoxe Ruse din Lisabona se află două încăperi bisericești.

Fotografii de la acest eveniment, efectuate de Sergiu Nichitovschi, vă invităm să vedeți în galeria foto.

  

Comentarii

Articole similare

Un comentariu la „Cheile bisericii Sf. Felix din Lisabona au fost transmise comunității ortodoxe a eparhiei Corsunului

  1. Frati crestini in Iisus Hristos, mare si frumos dar ne-a dat Dumnezeu crestinilor ortodoxi din Lisabona. Sa nu cadem ispitilor si impresulerilor caci acest dar nu usor a ajuns sa fie a crestinilor moldoveni si celorlanti de o credinta cu noi.
    Cu ajutorul Bunului Dumnezeu si cu binecuvantarea Preasfintitului Nestor-Episcop al Patriarhiei Ortodoxe ruse din Franta; il asteptam de la Moldova pe Preotul acestui locas.
    Sa ne rugam fratilor toti impreuna ca Domnul sa fie cu paza si mila asupra lor, petrecand calatoria cu bine ferindu-i de incercari si obstacole, ca voiosi si cu pace sufleteasca sa inceapa Sfanta missiune in tara aceasta, fiind sustinuti necontinit de noi toti.
    Crestini moldoveni ortodoxi sa ne unim aducand roade bune si de folos Domnului nostru si Maicii Lui Preacuratei Fecioarei Maria si Tuturor Sfintilor ca neincetat sa-I slavim cu multa ravna si dragoste in acest Sfant Locas al MergatoruluiInainte Ioan.
    Avand noutati de curand mai revenim sa ne auzim de bine. Dumnezeu cu paza asupra tuturor.

Comentariile sunt închise.