Prima slujbă dupa intrerupere la Comunitatea ortodoxă moldovenească din Paris a avut loc la Biserica Notre Dame de Liesse

Duminică, 21 ianuarie 2018, Comunitatea ortodoxă moldovenească de la Paris a avut bucuria de a se ruga împreună la Biserica Notre Dame de Liesse în cadrul primei Liturghii săvârșite în cladirea noua, dupa intrerupere de 3 ani.

În ajun, sâmbătă seara, la ora 18.00, a avut loc Privegherea, iar duminică dimineața Liturghia.

Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârșită de ieromonahul Iosif Pavlinciuc.

În timpul Sfintei Liturghii a fost botezată Ioanna Serjant, cea mai tânără parohiancă.

Răspunsurile la strană au fost intonate de către horul comunității noastre, condus de maica Valentina Ciunciuc.

Rugăciuni de mulțumire și de laudă lui Dumnezeu pentru toate bunătățile Sale revărsate asupra comunității noastre au fost înălțate de către toți cei prezenti la slujbă. Fiind în perioada săptămânii de rugăciune stăruitatoare pentre unitatea creștinilor, membrii comunității s-au rugat pentru unitatea Sfintei Biserici a lui Dumnezeu și pentru unirea tuturor.

În predică de la sfârșitul slujbei, părintele Iosif a menționat că „dragostea și bunătatea lui Dumnezeu pentru omenire este infinită. Ea se observă atunci când avem ochii inimii deschiși și suntem curați la suflet. Ea sa descoperă și atunci când avem o curiozitate să-L aflăm pe Dumnezeu, așa cum s-a întâmplat în viața lui Zacheu vameșul. El a dorit numai de departe să-L vadă pe Hristos, dar s-a învrednicit să-L primească în casa sa. La fel și dorințele noastre cele bune, Dumnezeu le vede și le desăvârșește, dărunidu-ne cu mult mai mult decât putem să ne imaginăm. Domnul să ne ajute în toate. Și acest început bun al slujbelor să ne fie o inspirație pentru a lucra și a săvârși fapte bune, demne de chemarea noastră de creștini, vrednice de viața cea de veci. Amin.

Slujbele vor continua în acest sfânt locaș, în fiecare sâmbătă seara la ora 18.00 și respectiv duminică dimineața la ora 9.00.

Vă așteptăm pe toți cu drag. Transmiteți informația la cunoscuți și persoanele interesate.
Adresa: 7 rue du Bouquet de Longchamp, 75016, PARIS. Metro: Boissière

Biserica_moldoveneassca2

Biserica_moldoveneassca3

Comentarii

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *