Reportaj foto: Sfintele Paști la biserica Sfântului Serafim de Sarov din Montgeron

Sfânta Lumină a Paștelui a coborât și peste biserica Sfinților Serghie și Gherman de Valaam și a Sfântului Serafim de Sarov din Montgeron. Îmbrăcat în straie de sărbătoare, acest lăcaș al Domnului s-a umplut de multă dragoste, căldură și pace în noaptea Învierii, simțite de inimile numeroșilor enoriași de diferite naționalități : ruși, francezi, ucraineni, moldoveni, români, bulgari, englezi, greci etc.

Sfânta Liturghie pascală a Sf. Ioan Gură de Aur a fost săvârșită de preotul-responsabil, ieromonahul Nicodim Pavlinciuc și diaconul Zinovii Gombessa. Drumul Crucii a avut loc în jurul bisericii. Evanghelia a fost citită în rusă, franceză, română, ucraineană, bulgară, sârbă, latină, greacă, portugheză, spaniolă etc. Astfel fiecare a adus Laudă și Slavă Domnului în limba sa cu aceleași Cuvinte și acelaș gând. Enoriașii au avut posibilitatea să se Împărtăşească cu sfintele şi de viaţă dătătoarele Taine ale lui Hristos.

După Sfânta slujbă a avut loc sfințirea bucatelor de Paști. Mii de luminițe au format două drumuri în jurul bisericii. În această noapte pascală, care vrei să dureze cât mai mult posibil, simți că reînvie bunătatea în inimă, reînvie Lumina, Viața, Speranța și sufletele fiecăruia exclamă:

Hristos a Înviat!

Cu Adevărat a Înviat!

și înalță cântarea cântărilor :

Hristos a Înviat din morți,
Cu moartea pre moarte călcând
Și celor din morminte
Viață dăruindu-le.

Un reportaj fotografic impresionant din galeria foto ilustreaza foarte bine aceste clipe de bucurii duhovnicești trăite în noaptea pascală din 15 aprilie 2012:

 

 

Comentarii

Articole similare

2 comentarii la „Reportaj foto: Sfintele Paști la biserica Sfântului Serafim de Sarov din Montgeron

  1. Fotografii din noaptea pascală de la Biserica Sfinților Trei Ierarhi din Paris, unde a slujit episcopul Corsunului, PS Nestor, vedeti AICI.

Comentariile sunt închise.