Spania: Zilele tineretului ortodox în Madrid

Cu binecuvîntarea episcopului Nestor al Corsunului şi a episcopului Ignatie de Vyborsk şi Prioziorsk, Şeful Departamentului Sinodal pe probleme de tineret, în perioada 24 februarie – 1 martie 2016, la Madrid au avut loc Zilele tineretului ortodox.

Manifestaţiile în biserica Sfintei Întocmai cu Apostolii Maria Magdalena din Madrid au fost conduse de egumenul Lazar (Igumnov), şef al departamentului eparhial al Eparhiei Kalacevski, pe problemele de tineret, parohul bisericii Arhistratigului Mihail din oraşul Krasnoslobodsk.

În timpul aflări sale la Madrid, egumenul Lazar s-a întîlnit în fiecare seară cu tinerii ortodocşi a comunităţii, abordînd teme şi probleme actuale şi discutînd întrebările propuse de tineret.

La 27 februarie a fost organizată o excursie comună la Toledo, unde în catedrală a fost săvîrşit un molebin la moaştele Sfintei muceniţe Leokadia din Toledo.

La 28 februarie, pentru tinerii părinţi şi enoriaşi a avut loc o dicuţie cu tema: „Viaţa familiei – viaţa Bisericii”, care a stîrnit răspunsuri şi discuţii aprinse din partea enoriaşilor.

La 1 martie a avut loc un concert solo a Alionei Stroia din Kiev, studentă a şcolii vocale din Madrid, una din participantele active a manifestaţiilor de tineret, profesoară de cînt pentru copii a şcolii bisericeşti, iar la sfîrşit – discuţii despre concluzii şi planuri de viitor, întruniri viitoare şi excursii ale tineretului ortodox.

Comentarii

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *