La Centrul Spiritual și Cultural de la Paris s-a deschis expoziția „Lumea plină de lumină a Ecaterinei Serebriakova”

În seara zilei de 4 decembrie 2018, cu ocazia rbătorii Intrării Maicii Domnului în biserică, în lile complexului expozițional de la Centrul spiritual și cultural de la Paris, a avut loc inaugurarea expoziției de picturi și miniaturi ale artistei decorator Ekaterina Serebriakova (1913-2014).

Expoziția este întitulată „Lumea plină de lumină a Ecaterinei Serebriakova”, iar tema sa centrală a fost axată pe sărbătoarea Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos, căreia i-au fost dedicate mai multe miniaturi care ilustrează ieslele din Betleem și închinarea Magilor.

La deschiderea expoziției au participat episcopul Nestor de Corsun, L.Iu. Kadîșev ministrul consilier al Ambasadei Federației Ruse pe relațiile culturale, clerul Catedralei Sfintei Treimi, reprezentanți ai comunității jurnalistice, prieteni și admiratori ai talentului Ecaterinei Serebriakova, descendenții ei. A fost prezent și regizorul rus Matei Epanicințev, care a realizatat un film documentar despre Ecaterina Serebriakova și l-a prezentat publicului imediat după deschiderea oficială a expoziției.

Conform cuvintelor Anastasiei Nikolaeva, comisarul de expoziție, această expoziția este unică pentru că, pentru prima dată, în același spațiu expozițional au fost adunate majoritatea lucrărilor artistei.

Evenimentul este organizat de către eparhia Corsunului reprezentată de Asociația de Cultură și Fundația din Moscova a Zinaidei Serebriakova.

Expoziția va fi deschisă publicului timp de o lună, în perioada 5 – 30 decembrie 2018.

Adresa: Centrul spiritual și cultural rus, 1, quai Branly, 75007, Paris.

Vizitarea este gratuită. Programul de lucru : între orele 14.00 și 19.00 (Centrul este închis luni).

Mai multe fotografii vedeți aici.

 

Comentarii

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *