A trecut la Domnul părintele Nicolai Nikișin

Duminică, 18 aprilie, părintele Nicolai Nikișin s-a stins din viață la vârsta de 69 de ani la spitalul din Boulogne, în urma înrăutățirii stării sale de sănătate din cauza infecției cu coronavirus.

Astăzi, 20 aprilie, la ora 15.00, sicriul cu corpul părintelui Nicolai va fi adus la Biserica Catedralei Sfinților Trei Ierarhi din Paris (rue Pétél), unde va fi săvârșită Litia (slujba pentru cei decedați).

Toți cei care vor să-și ia rămas bun de la părintele Nicolai vor avea această posibilitate, deoarece corpul părintelui Nicolai va rămâne în Biserica Sfinților Trei Ierarhi până joi, 22 aprilie, la ora 9.00.

Joi, 22 aprilie, sicriul cu corpul părintelui Nicolai va fi transferat la Catedrala Sfintei Treimi, unde la ora 10.00 va fi săvârșită ceremonia funerară. Slujba de înmormântare va fi prezidată de protoiereul Nicolai Rehbinder.

A doua zi, vineri, 23 aprilie, corpul părintelui Nicolai Nikișin va fi înmormântat în cimitirul municipal din Lassay-sur-Croisne.


Comunitatea ortodoxă a cuviosului Paisie de la Neamț din Paris a primit cu adâncă tristețe noutatea treceriii la cele veșnice a p. Nicolai. A fost pentru mulți enoriași ai noștri părinte duhovnicesc, pe mulți povățuindu-i cu îndemnurile și predicile sale pline de înțelepciune. Pelerinajele și călătoriile organizate și săvârșite împreună cu p. Nicolai au făcut cunoscute multor enoriași sute de locuri sfinte din toată Europa.

Ne rugăm cu toții ca Dumnezeu să-l ierte pe p. Nicolai și să-l odihnească cu drepții.
Veșnica lui pomenire!

Comentarii

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *