Prima întâlnire a Sinodului Exarhatului Patriarhal al Europei de Vest a avut loc astăzi, 4 decembrie 2019 la Paris

Pe 4 decembrie 2019, de sărbătoarea Intrării Maicii Domnului în Biserică, în clădirea Administrației Eparhiei de Corsun la Paris, a avut loc prima întâlnire a Sinodului Exarhatului Patriarhal a Europei de Vest prezidată de Exarhul Patriarhal al Europei Occidentale, Mitropolitul Antonie de Korsun și Europa Occidentală.

La ședința Sinodului au participat toți ierarhii care își desfășoară slujba arhipastorală în țările Europei de Vest: Arhiepiscopul Simon al Bruxelles-ului și Belgiei, Arhiepiscopul Elisei de Haga și Olanda, Arhiepiscopul Nestor al Madridului și Lisabonei, episcopul Matfei de Suroj. La acest eveniment a fost invitat de asemenea vicarul Exarhal episcopul Ambrozie de Bogorodsk.

În cadrul întâlnirii, episcopii au discutat despre o gamă largă de probleme legate de forma de organizare și activitatea exarhatului vest-european.

Jurnalele Sinodului Exarhatului vor fi trimise spre aprobare Patriarhului Prea Sfinției Sale Kirill al Moscovei și al întregii Rusii și Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse.

Întâlnirea Sinodului a fost precedată de o Sfânta Liturghie festivă, pe care toți membrii Sinodului Exarhatului Europei Occidentale au desfășurat-o în mod colectiv în Catedrala Sfintei Treimi din Paris.

Fotografii

Comentarii

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *