De sărbătoarea IntrăriiMaicii Domnului în Biserică, episcopii din Exarhatul vest-european au săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Sfânta Treime din Paris

4 decembrie 2019 – Intrarea Maicii Domnului în Biserică, una dintre cele doisprezece sărbători Dumneziești.

Episcopii exarhatului vest-european: exarhul patriarhal, mitropolitul Antonie al Korsunului și Europei de Vest, arhiepiscopul Simon al Bruxelles-ului și Belgiei, arhiepiscopul Elisei de Haga și Olanda, arhiepiscopul Nestor al Madridului și Lisabonei, episcopul Matfei de Suroj și episcopul Amvrosii de Bogorodsk au săvârșit sfânta Liturghie de sărbătoare în Biserica Catedralei Sfintei Treimi din Paris.

În cadrul Liturghiei, care a avut loc în slavona veche și în franceză, a cântat corul episcopal al catedralei Sfintei Treimi, sub conducerea M. Politova.

În timpul ecteniei au fost aduse rugăciuni pentru unitatea Bisericii Ortodoxe și păstrarea Bisericii și ferirea ei de diviziune și schisme. Apoi, Mitropolitul Antoniei de Korsun și Europa de Vest a citit o rugăciune pentru pace și pentru depășirea conflicului din Ucraina.

Predica a fost rostită de clericul catedralei, preotul Gheorgi Șeșko.

La sfârșitul Liturghiei, a fost slăvită sărbătoarea Intrării în Biserică a Fericitei Fecioare Maria, după care Patriarhul Exarh s-a adresat participanților la slujbă cu un discurs de salut. Mitropolitul Antonie i-a felicitat pe cei adunați în biserică cu ocazia și a treia aniversare a marii sfințiri de către Preasfințitul Părinte Patriarh al Moscovei și al întregii Rusii Kirill a Catedralei Sfintei Treimi din Paris și a mulțumit și episcopilor, clerului eparhiei, care s-au adunat din diferite localități pentru rugăciunea comună.

Apoi, arhiereii s-au adunat împreună în localul administrației eparhiale, unde a avut loc prima întâlnire a Sinodului Exarhatului Patriarhal din Europa de Vest.

Fotografii pe siteul eparhial

Comentarii

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *