Al XII-les Congres al diasporei tineretului rus ortodox la Paris

În perioada 1 – 8 iulie 2011, la Paris, cu binecuvântarea Sanctităţii Sale Patriarhului Kiril al Moscovei şi al Întregii Rusii și a Primului Ierarh al Bisericii Ruse de peste hotare, Mitropolit al Americii de Est şi a New York-ului, Ilarion, va avea loc cel de-al XII-lea Congres a diasporei tineretului ortodox rus.

Din 1973 asemenea congrese au fost organizate în SUA, Canada, Australia, America Latină. În Europa astfel de forum va avea loc pentru prima dată. De obicei, la fiecare forum se aducea în mod solemn icoana Maicii Domnului din Kursk, ocrotitoarea diasporei ruse. În zilele congresului era săvârșită Sfânta Liturghie. Reprezentații diasporei ruse, participanți la congres, aveau posibilitatea să se întâlnească și să discute cu arhierei și preoți ortodocși.

Cel de-al XII-les congres va avea ca tematică «Noi forme de slujire de către tineret a Bisericii, păstrând puritatea Ortodoxiei» și va reuni în jur de 100 – 120 de participanți. Una din sarcinile acestui congres, a declarat protoiereul Andrei Sommer, adjunct al departamentului de tineret a Sinodului Bisericii Ortodoxe Ruse din afara granițelor, este de a oferi tinerilor din diferite țări oportunitatea de a se cunoaște, dar în același timp de a-i familiariza cu diferite noi forme a activității misionare.

Particularitatea de bază a acestui congres constă în faptul că tineretul ortodox al Diasporei ruse se va reuni pentru prima dată după comuniunea canonică deplină între Patriarhia Moscovei și Biserica Ortodoxă Rusă din afara granițelor.

La acest congres vor fi implicați activ eparhiile din străinătate a Patriarhiei Moscovei, în primul rând eparhia Corsunului și eparhia Bisericii Ortodoxe Ruse din afara granițelor. Sunt invitați de asemenea și reprezentanții Exarhatului bisericilor ruse din Europa de Vest (Patriarhia Constantinopolului).

Congresul se va desfățura cu susținerea Consulatului Federației Ruse în Franța, Fondului Sfântului Apostol Andrei cel Dintâi Chemat, Societății athos-ruse, Fondului de Asistență pentru necesitățile Bisericii Ruse din străinătate etc.

Pe viitor un asemenea forum se planifică să fie organizat în Rusia.

Pentru informații suplimentare, adresați-vă părintelui Andrei Sommer, la adresa electronică: [email protected]

Vedeți și pagina de facebook a tineretului sinodal.

Comentarii

Articole similare