Biserica Sf. Mucenițe Ecaterina din Roma și-a marcat ziua hramului

În zilele de 8 – 9 decembrie în Roma au avut loc manifestări cu ocazia hramului bisericii Sfintei Mucenițe Ecaterina.

La invitația responsabilului parohiei, ieromonahului Antonie (Sevriuc), în aceste zile, în capitala Italiei au venit numeroși oaspeți ca să împartă bucuria comunității ortodoxe romane a Patriarhiei Moscovei prilejuită de ziua amintirii apărătoarei cerești a Bisericii Ruse în Italia.

În seara zilei de 8 decembrie ieromonahul Antonie a săvârșit Vecernia cu litie. Împreună cu responsabilul bisericii au slujit clericul Patriarhiei Constantinopolului arhimandritul Corneliu, clericul Bisericii Sf. Ecaterina ieromonahul Afanasie (Potapov), ieromonahul Amvrosie (Mațegora).

A dat răspunsurile la strană atât în timpul Vecerniei, cât și în timpul Sfintei Liturghii corul format din cleul eparhiei regionale a Moscovei și a seminarului teologic din  or. Kolomna, venit la sărbătoare cu susținerea «Direcției Programelor Internaționale» și a «Fondului МЕТА».

Sfânta Liturghie a fost săvârșită de mai mulți preoți, printre care și rectorul Seminarului ortodox Rus din Paris Alexandr (Siniacov), responsabilul catedralei Sfinților Trei Ierarhi din Paris ieromonahul Mark (Sviatogorov).

La Sfânta Liturghie au asistat reprezentantul Consiliului Pontifical pentru Promovarea Unității Creștinilor, preotul Milan Žust, Secretarul General al Comunității Sfîntului Egidiu Adriano Roccucci, profesori și studenți ai instituțiilor superioare catolice din Roma și alți oaspeți.

Detalii despre aceste manifestări puteți găsi pe siteul bisericii Sfintei Ecaterina

Comentarii

Articole similare