Catedrala rusă a Sf. Maria Magdalena a intrat pe lista celor mai frumoase șase biserici din Madrid

Catedrala Sf. Maria Magdalena întocmai cu Apostolii a fost construită în 2013 și a fost inclusă în lista celor mai impresionante șase biserici din Madrid, întocmită de ziarul El Mundo (cel mai citat ziar în limba spaniolă din lume).

„Există aproximativ o sută de biserici și parohii în Madrid, fiecare dintre ele fiind remarcabilă în felul său. Am selectat șase dintre cele mai frumoase biserici care împodobesc cu adevărat orașul și care trebuie vizitate ”, scrie El Mundo.

Pe lângă biserica ortodoxă construită în stil modern, lista include biserici și catedrale istorice catolice: Bazilica regală din secolul al XVIII-lea San Francisco El Grande, mănăstirea din secolul al XIV-lea San Jerónimo El Real, Biserica San Jines, construită în secolul al XVII-lea, biserica din secolul al XVII-lea din San Antonio de Los Alemanes și Muzeul Bisericii San Antonio de la Florida din secolul al XVIII-lea.

„Cele cinci cupole de aur care încununează Biserica ortodoxă rusă atrag atenția tuturor celor care merg pe Gran Via de Ortaleza (strada pe care se află catedrala. – Ed.). Clădirea albă modernă în stil neobizantin a fost construită în 2013, lângă aceasta se află clădirea rezidențială și centrul cultural Casa Rusia. Slujbele ortodoxe sunt săvârșite în biserică. Sâmbătă, la ora 17.00, se fac tururi ghidate”, relatează ziarul.

În 2010, a fost semnat un acord privind alocarea unui teren Bisericii Ortodoxe Ruse de către autoritățile orașului Madrid pentru construirea bisericii. În decembrie 2011, Arhiepiscopul Mark al Egorievskului și Episcopul Nestor de Corsun au sfințit piatra de temelie a viitoarei biserici. Prima slujbă a fost sărbătorită pe 2 mai 2013.

Parohul bisericii este protoiereul Andrei Kordocikin.

Catedrala aparține Patriarhiei Moscovei reprezentată de episcopul Nestor de Madrid și Lisabona.

Comentarii

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *