Conferința Liturgică internațională a avut loc la Centrul ortodox spiritual-cultural din Paris

În perioada 2 – 5 iulie 2018, în Paris, a avut loc cea de-a 65-a «Săptămână liturgică» (Semaine liturgique), organizată de Institutul teologic al Sf. Serghie.

Cu binecuntarea episcopului Nestor de Corsun, cea de-a treia zi a lucrărilor conferinței internaționale a avut loc în incinta Centrului ortodox spiritual-cultural din Paris.

Prima „Săptămână liturgică” a avut loc în vara anului 1953, la inițiativa protoiereului Nicolae Afanasiev și Arhimandritului Ciprian (Kern). În diferiți ani, au participat și au prezentat rapoarte Arhiepiscopul Vasile (Krivoșein), prot. Alexandr Schmemann, Casa Lambert Baudouin de la Mănăstirea Shetvon de „rit estic”, uniatul M. Arrantz, cardinalul A.G. Martimort și alți specialiști cunoscuți în domeniul liturgic.

Conferința este organizată de un Comitet de organizare, care a fost condus în ultimii ani de părintele Andrei Lossky. În mod tradițional, conferința se desfășoară în limba franceză și engleză, iar materialele sunt publicate de seria romană „Ephemerides”.

În acest an, în cadrul conferinței au ținut discursuri liturgiști din Franța, SUA, Belgia, România, Bulgaria, Grecia, Turcia, Liban și alte țări.

Mai multe detalii găsiți pe siteul Institutului Saint Serge.

Foto – D. Naberezhny

Comentarii

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.