Hramul Bisericii Sfântului Serafim de Sarov din Montgeron

MONTGERON, 15 ianuarie 2024 – Biserica în cinstea Sfântului Serafim de Sarov din Montgeron și-a sărbătorit luni, 15 ianuarie 2024, ziua hramului.

Sfânta Liturghie de sărbătoare a fost oficiată de ÎPS Nestor, Mitropolitul Corsunului și al Europei Occidentale, Exarh patriarhal al Europei Occidentale.
În cadrul Sfintei Liturghii, împreună cu episcopul au slujit ieromonahul Nicodim (Pavlinciuc), parohul bisericii, ieromonahul Iosif (Pavlinciuc), secretarul pe problemele diasporei moldovenești, arhimandritul Teodor Tîrsîna, preotul Gabriel Lacascad, preotul Daniel Naberejnîi și diaconul Roman Onica.

Slujba a fost oficiată în limbile slavonă, franceză și română.

La finalul slujbei, Mitropolitul Nestor și clerul au venerat icoana Sfântului Serafim, sfântului ocrotitor al parohiei Montgeron.

Mitropolitul Nestor s-a adresat apoi clerului și enoriașilor cu o omilie arhipăstorică despre viața și venerația sfântului Serafim din Sarov, în care mitropolitul a subliniat faptul că Sfântul Serafim, canonizat ca sfânt cu puțin timp înainte de evenimentele tragice de la începutul secolului trecut – revoluția rusă și războiul civil – a devenit unul dintre cei mai venerați sfinți printre emigranții ruși.

În replică, ieromonahul Nicodim a mulțumit Preasfinției Sale pentru vizita sa arhipăstorească și pentru liturghia celebrată cu ocazia hramului parohiei.

Mitropolitul Nestor, clerul, enoriașii și pelerinii au împărțit apoi o masă frățească.

ALBUM FOTO

Comentarii

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *