Hramul comunității ortodoxe moldovenești din Franța pe 3 decembrie

Dragi prieteni, iubiţi fraţi şi surori,

De pe data de 28 noiembrie s-a început postul Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos. Cu această ocazie doresc să reamintesc că perioada aceasta este una de pregătire pentru Crăciun. Fiecare din noi e chemat spre curăţirea şi pregătirea sufletului de a-l întîmpina pe Cel ce vine să se nască în peștera din Betleem.

În prima zi a postului Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos, Biserica face pomenirea Cuviosului Paisie de la Neamţ, făcătorul de minuni. Atenţiei cititorilor îi propunem extragere din învăţătura cuviosului părinte despre virtutea, roadele şi folosul postului. http://www.ortodoxmd.eu/despre-post-la-cuviosul-paisie-velecikovskii/

Sâmbătă, pe data de 3 decembrie, comunitatea moldovenească din Paris, a cuviosului Paisie de la Neamţ, îşi va sărbători ziua hramului. Cu această ocazie pe toţi vă invităm să luaţi parte la acest eveniment.

 Sfânta şi Dumnezeiască Liturghie va fi oficiată la biserica Sfinţilor noi Martiri şi Mărturisitori din Vanves.

Slujba ca de obicei se va începe la ora 8.30 cu citirea acatistului cuviosului Paisie de la Neamţ, apoi va fi oficiată sfînta şi Dumnezeiască Liturghie.

După Liturghie toţi sunt invitaţi să participe la agapa frăţească, pregătită de enoriaşii comunităţii.

Adresa bisericii rămâne aceeaşi:
16, rue Michel-Ange – 92170 Vanves.
Metro: Porte de Versailles sau Malakoff Plateau de Vanves.

Vă mulţumim pentru colaborare.

Pe toţi vă aşteptăm la aceste slujbe.
Nu ezitaţi să ne contactaţi pentru detalii şi lămuriri.

Cu drag ai voştri ieromonahi, Iosif şi Nicodim.

Comentarii

Articole similare