“Întru adormirea Ta nu ne lași pe noi”. Reînceperea slujbelor la comunitatea moldovenească din Paris

Dragi creștini, iubuți frați si surori,

dorim să vă felicităm cu ocazia sărbatorii Adormirii Maicii Domnului. Această zi este pentru noi o sărbatoare de speranță si de mărturisire a milei lui Dumnezeu și a Maicii Sale către noi păcătoșii.

Adormirea Născătoarei de Dumnezei ne adeverește despre triumful lui Dumnezeu asupra morții, aratind-o neputincioasă. Bisierica ne învață că Sfînta Feciaora n-a fost stăpânită de tirania morții măcar de și a răposat, dar stricaciunii nu s-a dat.

Precum Maica Domnului s-a mutat de la moarte la Viață, așa fiecare suflet creștinesc are speranța că va fi luat de mâinile și în mâinile lui Dumnezeu.

Să ne rugăm în aceste zile ca Maica Domnului să mijloceasca pentru noi și în vreamea trecerii noastre la cele vesnice, caci ea “intru adormirea sa nu ne lasă pe noi”.

La fel dorim sa reamintim că comunitatea cuviosului Paisie de la Neamț la Paris reîncepe slujbele de pe 31 august cu săvîrșirea prevegherii în ajunul sfintei duminici la ora 18.00.

Duminică, 1 septembrie, slujba se va începe la ora 9.00 cu acatistul, ceasurile si Sfânta și Dumnezeiască Liturghie. Dupa Liturghie va fi săvârșit Te-Deumul la începerea anului școlar pentru copiii, studenti si profesori.

Adresa bisericii este aceeași – Eglise Notre Dame de Liesse, 9 rue du Bouquet de Longchamp, 75016 – Paris, Metro: Boissière, Ligne 6.

Te-Deumul la începera anului școlar se va oficia si la biserica cuviosului Serafim din Montgeron.

Adresa: 91230 Montgeron, Rue du Moulin de Senlis (Château)

Pe toți vă așteptăm la Sfintele Slujbe.

Comentarii

Articole similare

Un comentariu la „“Întru adormirea Ta nu ne lași pe noi”. Reînceperea slujbelor la comunitatea moldovenească din Paris

Comentariile sunt închise.