Prima biserică ortodoxă moldovenească din Italia va fi construită la Padova

Pe data de 1 și 2 aprilie comunitatea ortodoxă moldovenească din orașul Padova (Italia), a fost vizitată pentru prima dată de către PS Nestor (Sirotenco), episcop de Corsun, ocârmuitorul parohiilor ortodoxe din Italia.

În dimineața zilei de vineri, episcopul a fost întîmpinat în aeroportul din Veneția de către protoiereul Vasilie Șestovschi, parohul comunității moldovenești « Nașterea Maicii Domnului și toți sfinții din Moldova ». La ora 11.00 a avut loc întâlnirea sa cu Antonio Mattiazzo, arhiepiscopul catolic de Padova, iar la ora 14.00 cu dl Flavio Zanonato, primarul (sindaco) orașului.

Subiectul principal al întâlnirilor a fost : prezentarea vieții diasporei moldovenești din Padova, organizarea comunității ortodoxe moldovenști, perspectiva construirii unui centru cultural și religios în incinta orașului.

La aceste întâlniri au participat protoiereul Vasile Șestovschi și ieromonahul Iosif (Pavlinciuc).

În după amiaza zilei, PS Nestor s-a întâlnit cu consiliul comunității ortodoxe moldovenești, rezolvând diverse întrebări din viața comunității. Totodată, s-a hotărât posibilitatea şi modalitatea colectei pentru construcția primului locaș ortodox moldovenesc pe pamântul Italiei.

Sâmbătă dimineața PS Nestor, înconjurat de un sobor de preoți și o mulțime de credincioși, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în incinta bisericii catolice a Sfinților Fabian și Sebastian.

Întâmpinarea PS Nestor
Întâmpinarea PS Nestor de către preoţi şi credincioşi

După slujbă a fost citită binecuvântarea oficială a PS Nestor de a începe colectarea ajutoarelor financiare pentru construcția noii bisericii. Această hotărâre i-a bucurat pe toți cei adunați la serviciul divin și le-a insuflat speranță în reușita acestei acțiuni.

Toți doritorii de a participa la construcția noului lăcaș ortodox moldovenesc pot să jertfească pe contul deschis special în acest scop :

Banca Prossima

IBAN IT30 Z033 5906 6001 0000 0018 207

BIC BCITITMX

Bonificio per la construzione della chiesa Moldava.

Pentru întrebări suplimentare puteți contacta parohul comunității :

protoiereul Vasile Şestovschi
Contact : tel. + 39 32 93 24 16 34

Tel. / Fax.  + 39 049 933 05 01

e-mail: [email protected]

Vă mulţumim anticipat. Dumnezeu să vă binecuvânteze !

Comentarii

Articole similare