Pelerinaj la Sfânta Coroană de spini de la Notre-Dame din Paris

Vineri, 1 aprilie 2011, în a patra săptămână de post, mulți ortodocși din diferite țări au vizitat catedrala Notre-Dame din Paris pentru a se închina coroanei de spini a lui Iisus Hristos.

În acest an, coroana a fost plasată pe altar cu icoana Mântuitorului, oferită catedralei de către Dimitri Medvedev, președintele Federației Ruse, în timpul vizitei sale în martie 2010. Celebrarea a fost acompaniată de corul studenților Seminarului ortodox rus din Epinay-sous-Senart.

La începutul celebrării, rectorul Seminarului, ieromonahul Alexandru a amintit pe scurt sensul pelerinajului ortodox la Notre-Dame:

„Sfânta coroană de spini a devenit de câțiva ani simbolul unei aproprieri între creștini din Orient și cei din Occident. Trei ani în urmă, pentru prima oară în istorie, patriarhul Moscovei și a întregii Rusii, vine aici în pelerinaj pentru a venera solemn coroana de spini în prezența unei mulțimi imense. Numeroși alți prelați din Orient au venit în această catedrală, simbol al creștinității din Occident, pentru a se închina Sfintei Coroane, a se ruga pentru Slăvirea Domnului și Salvarea lumii… „.
Timp de 2 ore fidelii au avut posibilitatea să venereze Sfânta Coroană.

Comentarii

Articole similare