ÎPS Anthonie, Mitropolitul Corsunului și al Europei de Vest a vizitat Casa-muzeu a scriitorului Berdiaev din Clamart

Vineri, 14 februarie 2020, ÎPS Anthonie, Mitropolitul Corsunului și al Europei de Vest, Exarhul Patriarhal al Europei Occidentale a vizitat casa în care a trăit și a lucrat renumitul filosof rus N.A. Berdiaev, enoriaș al Bisericii Sfinților Trei ierarhi din Paris.

Conacul, care este mai bine cunoscut sub numele de Casa Berdiaev, este situat în suburbia Clamart din Paris.

În timpul vizitei, Vladîca, însoțit de ieromonahul Iosif (Pavlinciuc) și de părintele Maxim Politov, secretarul administrației eparhiale a Corsunului, a examinat Cabinetul-muzeu al filosofului rus, Capelă Sfântului Duh și a avut, de asemenea, o discuție cu locuitorii Casei.

Fotografii de la acest eveniment

Scurt istoric:
Nicolai Alexandrovici Berdiaev (1874-1948) este un celebru gânditor și teolog rur. Aflat în exil în Franța, a achiziționat o casă în Clamart în 1937. În 1960, casa a fost atribuită parohiei Sfinților Trei Ierarhi – biserica catedrală a eparhiei Corsunului; pe lângă casa sa a fost amenajată o capelă, iar cabinetul filosofului rus a fost păstrat ca muzeu.
În prezent în casă trăiesc preoți clerici care îndeplinesc slujba pastorală în Franța; ei au grijă de casă, muzeul și biblioteca lui N.A. Berdiaev și săvârșesc slujbe Capela Sfântului Duh.
Vizitarea bisericii și a casei-muzeu este posibilă printr-o înțelegere prealabilă cu îngrijitorii casei.

Comentarii

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *