O seară culturală și educațională cu tema „A face cunoștință cu Ortodoxia: o mie de ani pe Muntele Athos” a avut loc la Paris

La 22 februarie 2019, la Paris, Institutul Internațional al Patrimoniului Athonit împreună cu canalul Inter TV au organizat o seară culturală și educativă cu tema „A face cunoștință cu Ortodoxia: o mie de ani pe Muntele Athos”.

Organizat cu ocazia aniversării a unui mileniu a vechiului monahism rusesc de pe Muntele Athos și celei de-a 850-a aniversări de la înființarea mănăstirii vechi Russikon pe Muntele Athos, acest  eveniment a avut loc la Centrul spiritual și cultural ortodox din Paris, în cadrul manifestațiilor de cunoaștere a patrimoniului creștin ortodox oriental în Franța.

În cadrul serii a fost prezentat filmul documentar „Un mileniu pe Sfântul Munte”, realizat de canalul TV „Inter”.

Anton Nichitin, autorul filmului și redactorul șef al postului de televiziune Inter TV și Serghei Șumilo, directorul Institutului Internațional al Patrimoniului Athonit, au fost prezenți la eveniment și au vorbit despre legăturile de 1000 de ani dintre Rusia Kieveană și Athos, despre moștenirea spirituală a monahismului de pe Sfântul Munte și despre semnificația modernă a Athosului ca centru cultural-spiritual internațional al ortodoxiei universale.

Seara a fost condusă de Dr. Iosif (Pavlinciuc) al Sorbonei și reprezentant al Institutului Internațional al Patrimoniului Athonit în Franța.

La eveniment au participat mai mult de 200 de persoane, în special francezi. Oaspeții au fost foarte interesați de istoria și patrimoniul Athosului și de tradiția creștin-ortodoxă orientală, au adresat multe întrebări.

Mai mult decât atât, în timpul aflării la Paris, echipa canalului TV „Inter” a filmat diferite subiecte despre Ortodoxia în Franța, precum și despre perioada de viață parizială a filosofului religios Nicolae Berdiaev, originar din Kiev și despre moștenirea filosofică a acestuia.

Evenimentele de la Paris au avut loc cu sprijinul Fundației Internaționale de Caritate în cinstea Acoperământului Maicii Domnului.

Reportaj FOTO

Comentarii

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *