Pastorala Înaltpreasfințitului Antonie, Mitropolitul Corsunului și al Europei Occidentale

Iubiți întru Domnul arhierei, părinți evlavioși, călugări și călugărițe iubitoare de Dumnezeu, dragi frați și surori!

Vă felicit sincer cu ocazia marii și luminoasei sărbători a Paștelui Domnului!

Mântuitorul lumii ne-a permis din nou să ajungem în această zi sfântă și promisă și să auzim salutul pascal, pe care îl adresez acum cu un sentiment de exaltare către voi toți:

Hristos a Înviat!

Adevărat a Înviat Hristos!

După ce am parcurs cu Domnul calea ultimelor zile ale vieții Sale pământești, ne falăm acum în fața Mormântului Dătător de Viață, din care a strălucit lumina mântuirii. Iertarea a toate a lui Dumnezeu a învins răul omenesc care l-a bătut în cuie pe Mântuitor pe cruce, dragostea lui Hristos s-a dovedit a fi mai puternică decât moartea însăși, generozitatea Tatălui Ceresc s-a revărsat din belșug asupra tuturor oamenilor, deschizând ușile Împărăției veșnice tuturor. Nu există o bucurie mai mare decât participarea activă la această mare Victorie, care, conform cuvântului Apostolului, a cucerit lumea și a eliberat creația din pecetea apăsătoare a păcatelor!

Din păcate, și în acest an sărbătorim sărbătoarea măreață a Paștelui în circumstanțe dificile. Pandemia continuă să se răspândească, ea reprezintă în continuare un pericol pentru sănătatea noastră și afectează toate aspectele vieții noastre, chiar și cele mai banale și obișnuite, cum ar fi chiar frecventarea liberă a bisericii și participarea la sfintele slujbe.

În această zi a sărbătorii luminoase a Învierii lui Hristos, să ne rugăm cu îndrăzneală și speranță nestinsă Celui care prin moartea Sa a biruit moartea, Mântuitorului nostru, pentru ca să se termine cât mai rapid pandemia, pentru medicii care luptă împotriva bolii, pentru vindecarea celor bolnavi și pentru mângâierea celor care sunt îndurerați de pierderea celor dragi.

Vă felicit încă o dată pe voi toți, dragi arhierei, părinți, frați și surori, cu ocazia sărbătorii Învierii lui Hristos, vă doresc sănătate puternică, pace și bucurie luminoasă întru Domnul Înviat!

Hristos a înviat!

Adevărat a Înviat Hristos!

+ ANTONIE,

Mitropolitul Corsunului și al Europei Occidentale,

Exarhul patriarhal al Europei Occidentale

Învierea Domnului,

Paris, 2021

Comentarii

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *