PASTORALA ÎNALTPREASFINȚITULUI MITROPOLIT NESTOR AL CORSUNULUI ȘI AL EUROPEI OCCIDENTALE LA ÎNVIEREA DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS

Preaiubiți întru Domnul confrați Arhipăstori și preoți,

Iubiți frați și surori!
Hristos a înviat!

Paștele lui Hristos este o sărbătoare a iubirii. „Am ajuns să cunoaștem dragostea, pe care Dumnezeu o are pentru noi”, scrie apostolul Ioan, și am crezut în ea. (1 în. 14, 6). În cele din urmă am crezut pe deplin, pentru că prin experiența ne-am convins că dragostea lui Dumnezeu e Atotputernică și nemărginită. S-a spus în Vechiul Testament că dragostea este puternică ca moartea. Iar în Noul Testament ea este mai puternică decât moartea, fiindcă moartea a fost distrusă prin victorie (1 Cor. 15,54).

Și în această noapte sfântă de Paște, aș vrea să mă întorc la un apel foarte simplu pentru voi – să cunoaștem această dragoste, s-o păstrăm între noi. Să fim martorii și vestitorii acestei dragoste într-o lume care este din ce în ce mai învăluită de indiferență și insensibilitate. Să rezistăm încercărilor nebunești și criminale de a semăna ura și dușmănia dintre oameni, între națiuni, vom păstra
abilitatea de a iubi, de a ierta și de a avea încredere unul în celălalt.

Dacă nu avem o flacără interioară, dacă nu arde inima noastră, dacă nu avem dragoste, atunci ce rost are prezența noastră, misiunea noastră, șederea noastră în diverse țări, orașe și sate din Europa de Vest? Dacă sarea își pierde puterea, o aruncă (LC. 14,35).

Fie ca Domnul înviat să ne dea toată puterea și înțelepciunea de a păstra Sfânta Ortodoxie, a păstra Biserica noastră, eparhiile noastre, mănăstirile, parohiile, comunitățile în spiritul iubirii, unității și păcii.

Cu Învierea lui Hristos pentru voi toți, dragii mei.
Hristos a înviat! Adevărat a Înviat!

Paris, Paște Domnului, 2023

Comentarii

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *