În ziua Învierii lui Hristos, Mitropolitul Nestor a făcut o serie de vizite și întâlniri pascale

În ziua Sfintei Învieri a lui Hristos – Paștele lui Hristos, 16 aprilie 2023, Exarhul Patriarhal al Europei de Vest, Mitropolitul Nestor al Сorsunului și al Europei de Vest a efectuat o vizită tradițională pascală în parohia Sf. Constantin și Elena din Clamart. Împreună cu enoriașii adunați, mitropolitul Nestor a efectuat un molebin pascal.

Împreună cu ÎPS Nestor, au slujit ieromonahul Iosif (Pavlinciuc), parohul bisericii Sf. Constantin și Elena din Clamart, protoiereul Nicolai Rebinder, parohul Catedralei Sfintei Treimi din Paris, părintele Alexandru Maștaler, clerul Bisericii Sf. Constantin și Elena, protoiereul Nikolai Rebinder, clerul Catedralei Sfintei Treimi, și oaspeții parohiei. La sfârșitul slujbei, Mitropolitul Nestor, clerul și enoriașii bisericii au săvârșit procesiunea pascală.

În seara aceleiași zile, Mitropolitul Nestor a oficiat slujba Vecerniei de Paști la Catedrala Sfintei Treimi. La Vecernie au participat secretarul Administrației Eparhiei Corsunului, preotul Maxim Politov, preotul Ioan Guaita, ieromonahul Irineu (Gribov), preotul Mark Andronikov, diaconul Roman Onica și ierodiaconul Dionisie (Volkov). La slujbă a cântat corul catedralei sub conducerea M. Politova.

În continuare, în sala de recepție a Administrației Eparhiale cu ocazia Paștelui, a fost organizat un bufet festiv, la care au fost invitați clerul și enoriașii bisericilor din eparhia regiunii Parisului. Înainte de începerea trapezei festive, Mitropolitul Nestor i-a felicitat pe cei prezenți cu ocazia Sfintei Învieri a Domnului, și și-a exprimat, de asemenea, recunoștința personalului administrației eparhiale, șefilor secțiilor eparhiale, clerului, corului, clerului Catedralei Sf. Treimi. Ca răspuns, în numele tuturor celor prezenți, preotul Maxim Politov l-a felicitat pe Mitropolitul Nestor cu ocazia sărbătorilor Pascale.

FOTOGRAFII

Comentarii

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *