Patriarhul Chiril al Rusiei va vizita în octombrie Republica Moldova

Patriarhul Chiril al Moscovei și al Întregii Rusii va vizita Moldova între 8 și 12 octombrie, anul curent. Potrivit ÎPS Mitropolitului Vladimir, patriarhul vrea să vadă situația Bisericii ortodoxe din Moldova.

În legătură cu acest subiect, la 25 iulie a avut loc o întrevedere dintre premierul Vlad Filat și protoiereul Gheorghii Roșcin, șef-adjunct al Departamentului Sinodal pentru relaţiile între biserică şi societate al Bisericii Ortodoxe Ruse.

Gheorghii Roșcin a menționat că vizita Patriarhului Chiril în Republica Moldova se anunţă a fi una plină şi productivă. Filat susține că în Republica Moldova majoritatea credincioşilor sunt de confesiune ortodoxă, precizând că din acest punct de vedere vizita conducătorului Bisericii Ortodoxe Ruse la Chișinău este una importantă.

Patriarhul Chiril va vizita eparhiile Mitropoliei Moldovei :

Duminică 9 octombrie, or. Chișinău – va avea întâlnire cu conducerea de vârf al RM, cu clerici şi studenţi;

10 octombrie, în prima jumătate a zilei va vizita Eparhia de Edineţ şi Briceni, iar în a doua jumătate a zilei face o vizită Eparhiei de Bălţi şi Făleşti;

11 octombrie, se va deplasa spre Eparhia de Ungheni şi Nisporeni, iar ulterior va pleca spre Eparhia de Cahul şi Comrat;

12 octombrie, va vizita Eparhia de Tiraspol si Dubasari, după care va părăsi țara.

Patriarhul vine în premieră în Moldova. El a devenit oficial lider al Bisericii Ortodoxe Ruse la 1 februarie 2009, dupa ce în decembrie 2008 a decedat patriarhul Alexii al II-lea. Acesta din urmă a vizitat țara noastră acum 6 ani.

Surse: mitropolia.md, timpul.md

Comentarii

Articole similare