Un centru ortodox rus de pelerinaj va fi deschis în Iordania în toamna acestui an

În februarie 2007, în timpul vizitei oficiale în Iordania a președintelui Rusiei V. Putin (actualmente prim-ministru al Federației Ruse), a avut loc un eveniment istoric: guvernul Regatului Iordaniei a transmis Federației Ruse pentru folosință nelemitată și gratuită un teren de pământ lângă râul Iordan pentru construcția unui complex rus de pelerinaj. Acest pământ se află în Betabara evanghelică, alături de locul istoric al Botezului Domnului.
În martie 2008, începutul lucrărilor de contrucție a fost marcat prin sfințirea terenului în prezența a multor importante personalități  ruse și iordaneze. Construcția este asigurată financiar de «Stroitransgaz».
După patru ani de lucru, ceremonia de deschidere a acestui centru de pelerinaje este planificată pentru toamna acestui an.

Betabara este unul din locurile de pe râul Iordan, unde săvârșea botezul Sfântul Ioan Botezătorul (Ioan 1;28). Pe parcursul a șapte sute de ani, din secolul V până la începutul sec. al XII-lea, pe acest loc au fost construite, una în locul alteia, cinci biserici creștine, prima dintre care a fost construită în timpul împăratului bizantin Anastasie (491-518).

Sursa: http://www.mospat.ru

Comentarii

Articole similare