La Paris a avut loc Ședința ordinară a Asambleei episcopilor ortodocși din Franța

Marți, 2 octombrie, episcopul Nestor al Corsunului a participat la ședința ordinară a Asambleei episcopilor ortodocși din Franța, care a avut loc în catedrala Sfântului Ștefan din Paris.

Pe siteul Asambleei a fost publicat un comunicat oficial, unde episcopii ortodocși din Franța abordează diverse teme actuale, care frământă lumea creștină.

În primul rând, episcopii și-au manifestat îngrijorarea față de intensificarea crizei social-politice în Siria, exprimându-și solidaritatea și susținerea prin rugăciune pentru Biserica Ortodoxă a Antiohiei.

Membrii Asambleei au chemat societatea mondială să depună toate eforturile  pentru rezolvarea  pașnică a crizei din această țară, astfel încât oamenii ce trăiesc în Siria, de apartenențe confesionale diferite, să poată conviețui pașnic și să aibă posibilitatea practicării libere a credinței lor.

În al doilea rînd, ierarhii ortodocși au examinat tema proiectului de lege extrem de liberal referitor la reexaminarea determinării înțelegerii instituției căsătoriei, discutat activ în aceste zile de către guvernul Franței.

Episcopii au amintit despre baza teologică și istoriă a concepției creștine a căsătoriei, excluzând recunoașterea căsătoriei persoanelor de același gen, și și-au exprimat susținerea față de tradiționala instituție a familiei.

În timpul apropiat Asambleea episcopilor ortodocși din Franța intenționează să publice, după Biserica Catolică, o declarație care să conțină detaliile fundamentelor înțelegerii ortodoxe a căsătoriei.

Următoarea ședință a Asambleei este fixată pentru data de 16 noiembrie 2012.

Comentarii

Articole similare