Mesajul PS Nestor cu ocazia sărbătorii Naşterii Domnului

Iubiţi întru Domnul, părinţi, fraţi şi surori!

Naşterea lui Hristos din nou ne aduce la intrarea în peştera din Betleem, ne transpune în acea noapte, în care Cuvântul s-a făcut Trup… (Ioan 1:14). Acest eveniment este atât de ne perceput, de imens, încât, condiţiile externe şi detaliile ar trebui să-şi piardă importanţa lor. Cu toate acestea, ele sunt infinit de scumpe şi memorabile pentru noi. Astfel rămân pentru totdeauna în istoria omenirii, şi se întorc la noi în fiecare an – peştera, ieslele, steaua, păstorii, îngerii, magii…

În Naşterea Domnului este şi taină, şi minune, şi îndeplinirea promisiunii, şi gaj pentru viitor, neexprimat, pe care îl are fiecare, dar care pentru noi, oameni credincioşi, este legat de personalitatea celui care a venit în lume şi a devenit om, Domnului nostru Iisus Hristos!

În această luminată zi, primiţi, dragilor, cele mai calde felicitări şi urări de bine.
Fie ca Domnul să păzească Biserica noastră, eparhia noastră, bisericile şi comunităţile noastre numeroase, mari şi mici. Printre aceştia sunt puţini care se reunesc în biserici frumoase, majoritatea se adună în încăperi temporare sau abia adaptate.

Dar fie că în noapte Naşterii Domnului, acest fapt să nu-l deranjeze pe nimeni, căci cel mai important este – de-al întâmpina pe Pruncul Dumnezeesc, Domnul Iisus Hristos în inima sa, cu credinţă, cu sentimentul de mulţumire lui Dumnezeu pentru toate binefacerile Lui.

Iarăşi şi iarşi vă felicit pe toţi cu ocazia Naşterii lui Hristos şi sosirii Anului Nou!

Harul Celui care s-a născut din Fecioara Maria, Domnului nostru Iisus Hristos să fie cu voi cu toţi!

Nestor, episcopul Corsunului,
Naşterea Domnului, 2011/2012, Paris

Comentarii

Articole similare