Episcopul Ioan de Corsun și Europa de Vest a primit titlul de Mitropolit, iar episcopul Nestor de Madrid si Lisabona titlul de arhiepiscop

La 3 ianuarie 2019, în ziua pomenirii Sfântului Petru, Mitropolitul Kievului, Moscovei și al întregii Rusii, Patriarhul Chiril al Moscovei și al întregii Rusii a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala Patriarhală a Adormirii Maicii Domnului de la Kremlin din Moscova. În altarul catedralei, întemeiat de Sfântul Petru, se găsesc moaștele sfântului.

Printre cei care au slujit împreună cu Preafericitul Părinte Patriarh au fost: Mitropolitul Arsenii de Istra, primul vicar al Patriarhului Moscovei și al întregii Rusii pentru or. Moscova; episcopul Ioan de Corsun și Europa de Vest, episcopul Nestor de Madrid și Lisabona, episcopatul Bisericii Ortodoxe Ruse, clerul din or.Moscova.

La intrarea mică, în legătură cu decizia Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse din 28 decembrie 2018 privind înființarea noului exarhat, episcopul Ioan de Corsun și Europa de Vest a fost ridicat la rangul de Mitropolit, iar episcopul Nestor de Madrid și Lisabona a primit titlul de arhiepiscop.

Apoi, Primatul Bisericii Ruse împreună cu cei prezenți s-au rugat pentru pace în Ucraina și la racla cu moaștele Sfântului Petru din Moscova în altarul Catedralei Adormirii Maicii Domnului.

Comentarii

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *