Şcoala ruso-franceză la Paris

Crearea unei școli ruso-franceze în Paris a constituit subiectul multor discuţii în timpul unor reuniuni diverse şi conferinţe, atât cu oficialii administraţiei ruse cât şi cu reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei Naţionale din Franţa. Acest subiect a devenit de actualitate, odată cu apariţia proiectului construcţiei Bisericii Ruse din Paris şi a noului Centru Cultural ortodox.

Profitând de acest proiect, intrucât acesta conţine mai mule clădiri, s-a luat în considerare şi includerea unei construcţii care ar putea servi ca școală franco-rusă.

Propunerea “Maxime & Co” a primit deja sprijinul Forumului Rus din Franța. Ea a fost, de asemenea, salutată de către Ambasada.
Initail, şcoala ar fi una elementară (cu 5 clase, o cantină, un loc de joacă), urmând modelului francez al Liceului Alexandre Dumas din Moscova. Decizia de a construi o clădire în Paris, care să servească drept școală elementară, este un pas mare. Cu toate acestea, “Maxime și Co”, este de părere că ar trebui despuse eforturi suplimentare pentru a deschide, in Paris, nu doar o școală elementară, ci una completa, incluzând liceu şi facultate.

www.lacasuriortodoxe.ro

Comentarii

Articole similare