Sîmbătă, 2 iunie va avea loc Sf. Liturghie la biserica din Vanves

Iubiţi întru Hristos părinţi, fraţi şi surori,

Sîmbătă, 2 iunie, ajunul Cincizecimii este ziua cînd se face pomenirea tuturor celor din veac adormiți strămoși, părinți și frați ai noștri.
Biserica se roagă în această zi pentru cei răposați, precum și în sîmbata dinainte de duminica Înfricoșatului Județ, deoarece aceste zile simbolizează:
1. ultima zi a lumii și
2. ultima zi a Vechiului Testament.

Biserica face pomenirea de obște a morților ca și cei care se odihnesc întru Domnul să se bucure de darurile Sfântului Duh. Pomenirea morților în Sâmbata dinaintea Rusaliilor a apărut încă din timpul apostolilor. De altfel, înaintea fiecărui mare Praznic Împărătesc Biserica a rânduit ca, pe lângă rugăciunile pentru cei vii să se facă și pomenirea celor răposați, pentru ca și aceștia să fie învredniciți de iertarea păcatelor și de vederea slavei lui Dumnezeu.

Slujba se va începe la ora 8.30, la biserica Sfinţilor noi Martiri şi Mărturisitori din Vanves,  cu săvîrșirea Panihidei, apoi va fi oficiată sfînta și Dumnezeiasca Liturghie.

După Liturghie toţi sunt invitaţi să participe la agapa frăţească, pregătită de enoriaşii comunităţii pentru odihna celor raposati.

Adresa bisericii rămâne aceeaşi:
16, rue Michel-Ange – 92170 Vanves.
Metro: Porte de Versailles sau Malakoff Plateau de Vanves.

Vă mulţumim pentru colaborare.

Pe toţi vă aşteptăm la această slujbă.

Cu drag ai voştri ieromonahi, Iosif şi Nicodim.

 

Comentarii

Articole similare