Participanții la Festivalul de Film Filantropic „Îngerul de lumină” s-au rugat împreună la Sfânta Liturghie desfășurată la Lavra Serghiev Posad

La 6 noiembrie, în ziua prăznuirii icoane a Maicii Domnului „Bucuria tuturor celor necăjiți”, în biserica sf. Zosima și Savvatie de Solovki de la Lavra Sfintei Treimi din Serghiev Posad participanții și oaspeții festivalului „Îngerul de lumină” s-au adunat și participat la Sfânta și Dumnezeiască Liturghie. Regizorii, actorii, scenariștii, experții în selecția filmului și clericii bisericilor străine s-au rugat împreună și s-au împărtășit cu Sfintele Taine ale lui Hristos.

Sfânta Liturghie a fost condusă de Arhimandritul Serafim (Gavrikov), parohul bisericii Sf. Apostolul Andrei cel întâi chemat și a tuturor Sfinților care au strălucit pe pământul resesc, a mitroploliei Tamasos și Orini (Cipru, or. Nicosia). Împreună cu el au slujit: protoiereul Dmitri Roșev, șeful Direcției de lucru cu organizațiile publice a Departamentului sinodal pentru relațiile bisericești cu societatea și mass-media; protoiereul Taras Vdovin, clericul Bisericii Adormirii Maicii Domnului din mănăstirea Sfântului Savva de Starojevsk din or. Zvenigorod; egumenul Dionisi (Șlenov), șeful Bibliotecii Academii Teologice din Moscova; egumen Kiprian (Iașcenko), co-președinte adjunct al comitetului de organizare a festivalului de film, ieromonahul Iosif (Pavlinciuc), cleric al eparhiei Corsunului.

La Liturghie s-au rugat de asemenea oaspetele festivalului de film – Arhimandritul Sofronie (Vardikidis) de la mănăstirea Sf. Heraklidia de la mitropolia Thamasos și Orini (Cipru, or. Nicosia).

După Sfânta Liturgie, egumenul Kiprian (Iașcenko), care a participat activ la organizarea și desfășurarea festivalului de film „Îngerul de lumină” de la fondarea acestuia, a mulțumit regizorilor pentru operele și filmele lor pline de bunătate și a subliniat importanța rugăciunii comune: „În timpul festivalului de film, a fost important să permitem tuturor participanților să se adune pentru rugăciunea comună, să participe la Sfânta Liturghie, să ceară Domnului har pentru ca această lucrare subtilă să primească o binecuvântare de la Dumnezeu”.

După încheierea Liturghiei, a continuat lucrarea mesei rotunde „Reprezentarea chipului sfințeniei pe ecran”. După întâlnire, oaspeții s-au închinat moaștelor Sfântului Serghie și au participat la o excursie prin Lavră și Academia de Teologie din Moscova.

Galerie foto

Comentarii

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *