Pastorala PS Nestor de Corsun la Învierea Domnului 2018

Pastorala la Învierea Domnului a PS Nestor de Corsun,
Responsabil de parohiile Bisericii Ortodoxe Ruse din Franța, Elveția, Spania și Portugalia

Clericilor, monahilor și enoriașilor parohiilor din eparhia de Corsun

Iubiți întru Domnul, părinți, frați și surori!

Hristos a înviat!

Primiți aceste cuvinte de salutare pascală, pe care aș dori să le adresez din toată inima fiecăruia dintre voi. Tuturor celor care, în această noapte sfântă sau în această zi de Paști, au trecut pragul uneia dintre bisericile ortodoxe. Mă adresez fraților mei, membri ai clerului eparhiei noastre, care, știu acest lucru, fiind deseori la marginea puterilor și a posibilităților lor, muncesc cu mare dăruire de sine în numele Domnului nostru Iisus Hristos pentru binele Bisericii.

Mă adresez scumpilor noștri enoriași, sprijinitorilor noștri fidele. Datorită rugăciunilor și râvnei lor candela spirituală a credinței Ortodoxe nu se stinge. Mă adresez și celor care vin la biserică doar cu ocazia sărbătorilor importante – astăzi anume ei au umplut bisericile noastre… Și, de asemenea, celor ce fiind în călătorie sau la un loc nou, într-un anumit oraș, găsind adresa parohiei ortodoxe, au venit astăzi cu emoție la una din bisericile noastre pentru prima dată…

Cât aș vrea să văd fețele luminate, transformate de bucuria Pascală, cât de mult aș vrea să vă aud vocile și exclamarea în unison „Cu adevărat a Înviat Hristos”. Toți avem nevoie de cântarea imnurilor Pascale. Și fie că undeva ele sunt interpretate de un cor minunat, altundeva de un cor mai simplu, dar sunt convins că peste tot, în toate bisericile noastre domnește triumful, plinătatea și bucuria sărbătorii Învierii Domnului.

Vreau să vă felicit pe toți și să vă spun: nu vă îndoiți. Credeți în Dumnezeu, credeți în Hristos Înviat.

Nimeni din cei care cred în El nu va pieri. Nimeni dintre voi care au venit astăzi la biserică cu inima deschisă, primind și trăind bucuria Paștelui ca o bucurie proprie, cu credință și nădejde în Dumnezeu, nimeni dintre voi nu va muri, nu va pleca la întuneric, nu va fi dat uitării.

Nimeni nu va fi lăsat de Dumnezeu, nimeni nu își va pierde sufletul nemuritor.

„Dumnezeul nostru nu este Dumnezeul morților, ci Dumnezeul celor vii”. (Matei 22:32)

Felicitări cu ocazia sărbătorii de Paști a lui Hristos, dragii mei!

Hristos a înviat! Cu adevărat a Înviat!

Paris
Învierea Domnului, 2018

Comentarii

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *