Teologi din toată lumea participă la Conferința mondială la Volos (Grecia)

În perioada 11-15 ianuarie 2023, are loc a doua conferință mondială la Volos, Grecia, organizată de Asociația Teologică Ortodoxă Internațională în cooperare cu Academia Volos pentru Studii Teologice.

Conferința a fost fost deschisă de Eminența Sa, Mitropolitul Coreei și Exarhul Japoniei Ambrosios. Timp de trei zile, participanții se vor întruni în mai multe sesiuni de lucru, în cadrul a 28 de grupuri tematice, cum ar fi Teologie Dogmatică, raportul dintre Religie şi Ştiinţă, Eclesiologie, Teologie Liturgică şi altele. În data de 15 ianuarie va avea loc Sfânta Liturghie și un pelerinaj opțional la mănăstirile Meteora.

Tema principală a întâlnirii: Misiunea și Biserica Ortodoxă.

La această conferință participă și ieromonahul Iosif Pavlinciuc, reprezentatul Comunităților ortodoxe moldovenești a cuv. Paisie la Paris din cadrul eprahiei Corsunului.

IOTA
Înfiinţată în februarie 2017, Asociaţia Teologică Ortodoxă Internaţională (IOTA) îşi propune să crească potenţialul formator al tradiţiei intelectuale ortodoxe, prin crearea unui forum academic interdisciplinar, unde să fie cultivate, aprofundate şi împărtăşite rezultatele cercetării în domeniul teologiei ortodoxe de cadrele didactice, studenţii din învăţământul universitar teologic, ierarhia bisericească şi diferitele organizaţii laice.

Comentarii

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *